سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
.:؛ حقوق و حقوقدانان ؛:.
درباره وبلاگ


سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
صفحات وبلاگ
23090294263918019306.jpg
دوشنبه 90 مهر 4 :: 1:51 عصر ::  نویسنده : محسن قاری

گزارش «فاطمه آلیا» از نشست پیشگیری از خشونت علیه زنان در دهلی‌نو

عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اجلاس پیشگیری خشونت علیه زنان که هفته گذشته در دهلی نو برگزار شد، گفت: پیشنهادات هیات جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با خشونت علیه زنان، مورد استقبال شرکت کنندگان در این اجلاس قرار گرفت وبه عنوان یکی از راهکارها مطرح شد...

به گزارش ایسنا،‌ فاطمه آلیا با بیان اینکه هیات ایرانی شرکت کننده در اجلاس متشکل از دو آقا و یک خانم بود، افزود: دلایل، راهکارها وقوانین در 8 جلسه متوالی مطرح شد، عناوین جلسات متفاوت بود، ما مقالاتی ارائه کردیم ودر سخنرانی ها قوانین خود را به صورت جداگانه تبیین کردیم، هیات جمهوری اسلامی بیشتر به ریشه های خشونت پرداخته بود تا به معلول ها وپیامدها و درباره تمام مسائل از جمله مناقشات ودخالت در بحرین وسایر کشورها و همچنین دفاع از زنان بحرینی را در این اجلاس مطرح کردیم.

 

آلیا در ادامه با اشاره به توجه شرکت کنندگان در این اجلاس به برابری جنسیتی، تاکید کرد: نظر هیات ایرانی این بود که برابری وتشابه مشکلی را حل نمی‌کند و این به معنی عدالت نیست، ما دیدگاه‌های پیامبر اکرم را که در روایات منقول از ایشان و اهل بیت علیهم السلام که بر پرهیز از خشونت علیه زنان تاکید دارد را مطرح کردیم ودیدگاه های حضرت امام (ره) ومقام معظم رهبری مطرح شد که باید در نهایت کرامت واحترام با زنان برخورد شود، پرهیز از خشونت در محیط کار علیه زنان، پرهیز ازخشونت مدرن که امروز در شرق رواج پیدا کرده و نتیجه تاثیر وتهاجم فرهنگ غرب است.

 

وی هم‌چنین با تاکید بر ناکامی کنوانسیون های بین المللی در همسان سازی فرهنگی، گفت: هیات ایرانی به تنوع فرهنگی تاکید داشت که باید از فرهنگ‌های مختلف کشورها بهره جست، به همین دلیل پیشنهاد دادیم که اجلاس‌ها منطقه ای باشد، در واقع به فرهنگ ها توجه شود و پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران لحاظ شد و بسیار مورد استقبال قرار گرفت، از سوی دیگر انتقاداتی نیز مطرح شد که برخی کشورها حقوق زنان را در نظر نمی‌گیرند مثل هندوستان که فقربین جامعه زنان زیاد است و خشونت خانگی ودر بحث جهیزیه که هنوز نگاه سنتی دارند و تولد فرزند دختر را مایه ننگ می دانند و همچنین در افغانستان که خشونت علیه زنان بسیار بارز است وحتی نمایندگان آنها از سنت های بومی گلایه داشتند، یکی از نمایندگان افغان حتی از درآوردن چشم زنان در ملاء عام خبر داد وگفت فقط حفظ ظاهر می‌کنیم و وجود تعداد زیاد نمایندگان پارلمان افغان در این اجلاس هم به همین معنا است که بگوییم مشکلی درباره زنان نداریم.

 

وی در ادامه گفت: نقدی که به ایران وارد بود، این بود که مقالات و اظهارنظرات شما نشان از حمایت از حقوق زنان دارد اما چرا عملا یک زن در هیات ایرانی حضور دارد با اینکه موضوع اجلاس مربوط به حوزه زنان است، اما در حاشیه اجلاس ملاقات هایی با رییس مجلس هندوستان و نمایندگان مالزی، اندونزی، بنگلادش، پاکستان وافغانستان داشتیم که از تجارب ما استفاده کردند وقوانین ومقالات ما را خواستار شدند.

 

وی هم‌چنین با اشاره به گفت وگو با خبرنگاران در حاشیه این اجلاس گفت: خبرنگاران کشورهای مختلف درخصوص پیشرفت های زنان جامعه ما پرسش های زیادی داشتند، با نمایندگان مجلس هند و مخصوصا نمایندگان زنی که جزء احزاب بزرگی مثل حزب کمونیست بودند، درباره تعاملات فرهنگی، اقتصادی، بحث فن‌آوری هسته‌ای و بیداری اسلامی مذاکره کردیم.

وی در ادامه راه کارهای هیات ایرانی را مدنظر قرار داد وتصریح کرد: راهکارها توجه به ریشه ها بود که یکی از ریشه ها اشغال گری ومداخله کشورهای بیگانه است که منجر به راه اندازی جنگ ها می شود که قربانیان این خشونت اغلب زنان وکودکان هستند، شعار ما این بود که رفتار خشن خشونت تولید می‌کند و باید از رفتار خشونت بار پرهیز کرد، پیشنهاد دیگراین بود که برای احتراز از همسان‌سازی فرهنگی وتوجه به تنوع فرهنگی ما باید اجلاس های منطقه ای داشته باشیم تا فضای تبادل نظر وتبادل تجربیات بیشتر فراهم شود این پیشنهادها از سوی هیات رییسه مورد تاکید واقع شد و نکته دیگر اینکه کنوانسیون های بین المللی که بدون مشارکت همه کشورها تدوین شده کارآمد نیستند و زمانی می توانند کارایی لازم را داشته باشند که با مشارکت اکثر کشورها تدوین وتصویب شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی در پایان اظهاراتش تاکید کرد: خشونت علیه زنان یکی از مصادیق نقض حقوق بشر است که موارد مختلفی را شامل می شود، اگر مسایل حقوق بشری برای ما مهم باشد باید به ریشه‌های ایجاد خشونت علیه زنان جدی تر توجه کنیم وآنها را از میان ببریم.

آلیا در ادامه با اشاره به تبیین برخی از قوانین جمهوری اسلامی درباره زنان و خانواده گفت: در ارتباط با نحوه درست اجرا شدن این قوانین که نیازمند نظارت دقیق تری در همه پارلمان های آسیایی است مواردی مطرح شد که باید مورد بحث وبررسی بیشتری قرار گیرد.




موضوع مطلب : عقد نکاح - مهریه - طلاق - حقوق خانواده - حقوق زنان

لوگو
سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 189
  • بازدید دیروز: 309
  • کل بازدیدها: 1103007
پیوندها